Scherfijsmachine waarborgt kwaliteit van verse vis

Tijdens het verwerken én op locatie

Ontdek

Nieuw bedrijfspand met koeling

Jaco Zwaan, eigenaar van Vishandel Zwaan uit Spakenburg, staat al jaren met verse vis op markten in Nijverdal, Hellendoorn, Vriezenveen en Twello. Hij wilde al langere een ander bedrijfspand koos voor nieuwbouw in Nijverdal. Lange afstanden rijden tussen Spakenburg en Twente is hierdoor niet meer nodig, evenals het vervoeren van verse vis op lange afstanden. 

Medewerker verwerkt vis in koelcel

Nieuw bedrijfspand

De vis die aangeleverd wordt in het bedrijfspand in Nijverdal, wordt direct verwerkt en daar bewaard. Vanuit hier worden de wagens voor de markt gevuld en wordt er rechtstreeks vis geleverd aan restaurants. Het pand biedt voldoende ruimte om alles gemakkelijk te bevoorraden en is voorzien van een koelcel en vriescel. Daarnaast is er een scherfijsmachine die voldoende scherfijs produceert om de vis tijdens het verwerken vers te houden. Ook wordt er scherijfijs geproduceerd voor de viskramen. Dit ijs houdt de vis vers en koel tijdens de marktdagen. Jannink Grootkeukentechniek was vanaf het begin nauw betrokken bij het uittekenen en de voorbereiding van de bouw van het nieuwe pand. Zo kwam Jaco Zwaan, eigenaar van de vishandel, niet voor verrassingen te staan tijdens de bouw.  "Zelf wist ik eigenlijk alleen hoe groot de vriescel en koelcel moesten worden. Dankzij de kennis en expertise van Jannink hebben we nu de juiste cellen die ons optimaal comfort en gebruiksgemak geven.", aldus Jaco Zwaan.

Scherfijs voor presenteren vis

Advies en resultaat

"Jaco benaderde ons met de afmeting en de plek voor de koel- en vriescel. Door met elkaar in gesprek te gaan konden we het juiste advies geven over welke cellen voor zijn situatie het meest geschikt waren. Wij hebben hem verder geadviseerd over de plaatsing ervan en de juiste materialen om het meest efficiënt te kunnen werken in de cellen.", aldus Jannink. De Zwaan werd ook geadviseerd een grote scherfijsmachine te plaatsen die speciaal ijs produceert voor het bewaren en presenteren van verse onverpakte producten. Hiermee kan de versheid ten alle tijden gegarandeerd worden. "Gedurende het proces proberen we de klant zoveel mogelijk te ontzorgen. Dankzij onze uitgebreide kennis en ervaring met het bouwen van allerlei formaten vriescellen kunnen we snel en efficiënt werken zodr de klant hiervan zo min mogelijk hinder ondervindt.", zegt Jannink.

In het nieuwe pand is nu alle ruimte om verse vis te verwerken en op te slaan op een centraal gelegen plak.

Draaideur vriescel

De klant aan het woord

Jaco Zwaan, eigenaar Vishandel De Zwaan

“Ik ben erg blij met de producten. De service en afwerking van Jannink is super. Alles verliep volgens planning. Ik ben één keer op het kantoor van Jannink geweest. Verdere communicatie ging via de telefoon en mail. Dit werkte perfect, omdat ik zelf op de markt sta en vaak geen tijd heb om aanwezig te zijn. Ik had alle vertrouwen in de kennis expertise en professionaliteit van Jannink en dat bleek terecht."

Koelcel of vriescel installeren?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij helpen u graag!