Gebruiksvriendelijke horecakeuken bij Monkey Foods

Gerealiseerd met de keukenlijn van Angelo Po

Ontdek

Monkey Foods is een restaurant waar je ‘gewoon goed’ kan eten voor een prima prijs. De eigenaren runnen naast Monkey Foods nog een culinair restaurant De Swarte Ruijter. Dit restaurant is zelfs met een Michelinster bekroond. Maar ook zij weten dat er dagen zijn dat mensen gewoon lekker en goed willen eten en dan een beetje sneller en betaalbaarder. Daarom hebben zij Monkey Foods opgericht, omdat snel en betaalbaarder ook van topkwaliteit kan zijn!

Kok snijdt groenten

Volledig ingerichte horecakeuken

Wij mochten een gave horeca keuken inrichting verzorgen voor dit leuke restaurant. Zowel de kooklijn, de uitgifte, koude berging en diverse apparaten voor deze horecakeuken zijn door Jannink ontworpen en geplaatst.

De kooklijn bestaat grotendeels uit apparatuur van Angelo Po. Deze professionele keukenapparatuur is perfect in te zetten voor de inrichting van een effeciënte keuken. De professionele apparaten die bij Monkey Foods zijn geinstalleerd zijn een dubbele gasfriteuse, gladde bakplaat en een inductiewok. Verder zorgen de neutrale elementen van Angelo Po voor voldoende werkruimte. De houtskooloven en steamer maken de keuken af om de heerlijkste gerechten in te bereiden. De afzuiging boven de kooklijn in doosmodel zorgt niet alleen voor het wegnemen van geurtjes, maar ook voor een prettige werksfeer. De afzuigkap heeft vijf RVS filters en is voorzien van ingebouwde TL-verlichting.

Kooklijn Jannink

Mooi presenteren

Aan de andere kant van de kooklijn bevind zich de uitgifte. De producten worden hier gepresenteerd in twee koelvitrines. De opzetvitrine op de balie zorgt ervoor dat alles goed voorhanden is voor de bezoekers. Voor de medewerkers is voldoende werkruimte op de koelwerkbank met drie koelruimtes met voldoende producten om de presentatievitrines snel en makkelijk bij te kunnen vullen. 

Hier wordt bijvoorbeeld de vaat gedaan en de voorbereidingen voor het restaurant. Daarnaast is er ruimte voor berging. Voor de spoelkeuken hebben wij gezorgd voor een aanvoer- en afvoertafel en een handspoeldouche. Voor de voorbereidingen hebben we werkruimte gecreëerd door een werktafel en spoeltafel met mengzwenkkraan met elleboogbediening te plaatsen. Voor het gekoeld opbergen van producten hebben we gezorgd voor genoeg ruimte en overzicht. Daarom hebben wij een grote dubbeldeurs koel- én vrieskast geleverd. Deze kasten zijn naast elkaar geplaatst voor handig gebruik.

Maaltijduitgifte

Resultaat

Het werk wat we hebben geleverd (en het werk in samenwerking met derden) heeft geleid tot een mooi restaurant en vooral een mooie, gebruiksvriendelijke keuken. Wij laten het project dan ook graag zien zodat u er misschien wel inspiratie uit kunt halen.

Meer weten?

Op zoek naar een kooklijn voor uw restaurant? Wij helpen u graag!