Nieuwe kookvoorzieningen Grand café Toi Toi

Lagere werkdruk en een prettigere werksfeer dankzij nieuwe kookvoorzieningen

Ontdek

Toe aan verandering

Grand Café Toi Toi in Nijverdal is een grand café waar je o.a. kunt lunchen, dineren en borrelen. In tien jaar tijd is de keuken niet of nauwelijks verbeterd of aangepast. Fleur Braakman, de eigenaresse van de zaak, vond het tijd om in actie te komen en de keuken aan te passen..

In 10 jaar tijd is er veel veranderd. De kookvoorzieningen van Grand Café Toi Toi voldeden niet meer aan de vraag. In de oude keuken deed één van de vier kookpitten het niet meer, de friteuse kon de capaciteit niet meer aan en één lamp van de salamander was stuk. Dit belemmerde enorm bij een drukke lunch of diner. Met de koks werden wensen en behoeften besproken. Extra werk- en koelruimte, lades als opslagruimte en één grote kookpaat in plaats van kookpitten waren belangrijke speerpunten in deze wensen. Aangevuld met de professionele kennis van Jannink werd dit uitgewerkt in een advies voor de horeca keukeninrichting.

Ons advies en werk

Om actief en snel te kunnen werken tijdens drukte adviseerde Jannink hoe de ruimte optimaal benut kan worden. Dit werd uitgewerkt in een tekening die volledig werd afgestemd met de klant. Hier kwam uit dat naast een kookplaat, twee kookpitten een goede oplossing zou zijn om snel te kunnen werken.

Uiteindelijk heeft Jannink de volledige kooklijn vervangen. Hierin zitten een kookplaat, twee kookpitten, een watergrill, twee friteuses en een grote steamer met tien verdiepingen. Onder de kooklijn staat een vriezer die dichtbij de friteuses is geplaatst voor optimale efficiëntie. Naast de kooklijn zijn ook de koelingen aangepast. Deze werken met lades in plaats van deuren waardoor alles nog beter voorhanden is. Boven de koelingen is een saladière geplaatst die aan beide kanten bediend kan worden en is er een nieuwe salamander geplaatst.

Resultaat

De klant is blij met het resultaat. De werkdruk van de koks is lager omdat zij sneller en makkelijker kunnen werken met de nieuwe horeca apparatuur. Dit komt de werksfeer alleen maar ten goede. Er wordt met liefde gekookt in de professionele keuken en dat merkt de klant. 

Klant aan het woord

Fleur Braakman, eigenaresse van Grand Café Toi Toi in Nijverdal

‘Met Jannink Grootkeuken- en klimaattechniek konden we met minimale aanpassingen het maximale uit onze horeca keuken halen’, zegt Fleur Braakman. 'Het verwijderen van de oude apparatuur en het plaatsen van de nieuwe kooklijn en andere aanpassingen zijn vlot verlopen. De monteurs dachten goed mee en toetsten gedurende het installeren op meerdere momenten of alles naar wens verliep. Een erg professioneel en persoonlijk contact.' Wij zijn erg tevreden met het resultaat', aldus Fleur Braakman.

Meer weten?

Benieuwd welke aanpassingen uw professionele keuken naar een hoger niveau tillen?