Lagere werkdruk en een prettigere werksfeer dankzij onze nieuwe kookvoorzieningen

Grand Café Toi Toi in Nijverdal is een grand café waar je o.a. kunt lunchen, dineren en borrelen. In tien jaar tijd is de keuken niet of nauwelijks verbeterd of aangepast. Fleur Braakman, de eigenaresse van de zaak, vond het tijd om in actie te komen en om de keuken aan te passen.

Toe aan verandering

In 10 jaar tijd is er veel veranderd. De kookvoorzieningen van Grand Café Toi Toi voldeden niet meer aan de vraag. In de oude keuken deed één van de vier kookpitten het niet meer, de friteuse kon de capaciteit niet meer aan en één lamp van de salamander was stuk. Dit belemmerde enorm bij een drukke lunch of diner. Fleur heeft samen met de koks besproken wat er moest veranderen. Het belangrijkste wat de koks aangaven, naast de defecten, is dat zij extra werk- en koelruimte nodig hadden en dat ze met lades wilden werken in plaats van deuren. Daarnaast wilden ze graag één grote kookplaat en geen kookpitten meer. Voor verder professioneel advies voor de horeca keuken inrichting zijn ze bij ons terecht gekomen.

Ons advies en werk

Tijdens een overleg met fleur hebben wij advies gegeven over de keuken. Vooral hoe zij effectief en snel kunnen werken tijdens drukte en hoe ze de ruimte optimaal kunnen benutten. Wij hebben bijvoorbeeld geadviseerd om naast de kookplaat ook twee kookpitten te plaatsen, om zo sneller te kunnen werken. Na het advies hebben wij een tekening van de keuken uitgewerkt waarin wij alle wensen van de klant hebben meegenomen. De tekening hebben wij voorgelegd aan Fleur, die uiteindelijk voor dit ontwerp is gegaan. ‘Bij Jannink konden we met minimale aanpassingen het maximale eruit halen’, aldus Fleur Braakman. Het verwijderen van de oude apparatuur en het plaatsen van de nieuwe kooklijn en andere aanpassingen zijn vlot verlopen. Ook de klant is tevreden, zij gaf aan dat de monteurs ook goed meedenken. Zij hebben meerdere malen gevraagd of alles op deze manier naar wens is en of ze het zo wil hebben. Het contact dat wij met de klant hebben, is altijd erg persoonlijk.

Bij Jannink konden we met minimale aanpassingen het maximale eruit halen

- Fleur Braakman -

Uiteindelijk hebben wij de volledige kooklijn vervangen. Hierin zitten twee kookpitten, een kookplaat, een watergrill, twee friteuses en een grote steamer met 10 verdiepingen. Onder de kooklijn staat een vriezer die dichtbij de friteuses zijn geplaatst voor optimale efficiëntie. Naast de kooklijn zijn ook de koelingen aangepast die met lades werken. Boven de koelingen is een saladière geplaatst die aan beide kanten bediend kan worden en is er een nieuwe salamander geplaatst.

Resultaat

Fleur Braakman is blij met het resultaat. De klanten van het Grand Café zullen indirect merken dat er wat veranderd is. De werkdruk van de koks is bijvoorbeeld lager omdat zij sneller en makkelijker kunnen werken met de nieuwe horeca apparatuur zonder defecten. Ook zal de werksfeer prettiger worden, wat ook te merken zal zijn in het restaurant. Daarnaast zullen de klanten ook direct wat gaan merken. Doordat de koks sneller kunnen werken, kunnen zij meer tijd besteden aan het opmaken van de borden. De nieuwe watergrill zorgt ook voor mooie lijnen op het vlees.

Ook benieuwd welke aanpassingen er in uw keuken mogelijk zijn?